6 overvejelser før du køber en elektrisk gaffeltruck

Picture of Rasmus Vadstrøm

Rasmus Vadstrøm |

Læsetid: 9 minutter

Rådgivning , Flådestyring , I_Site , Elektriske gaffeltruck

Udvalget af elektriske gaffeltruck er bredt, derfor kan vejledning være nyttigt til at kunne finde den rigtige model til dit behov. Jeg vil derfor give dig disse gode råd, som du bør tage med i overvejelserne, inden du køber en elektrisk gaffeltruck. Det er vigtigt for os, at du får en gaffetruck med de rigtige specifikationer til dit behov.

Disse spørgsmål du bør stille dig selv inden du vælger at købe en elektrisk gaffeltruck.

Hvad skal jeg bruge for at løfte mine varer til hvilken højde?


Lastekapaciteten og løftehøjderne er vigtige faktorer hos gaffeltrucks.
  • Gaffeltruckens nominelle kapacitet og dens lastcenter bestemmer, laststørrelsen der kan løftes og transporteres.
  • Sammenligning af de forskellige laster, lasthøjder og deres resterende kapacitet vil hjælpe dig med at forstå den faktiske kapacitet trucken kan give dig i en bestemt højde.
  • Brug af tilvalg såsom et sideskift kan reducere den nominelle kapacitet. For elektriske gaffeltruck går løftehøjderne til omkring syv meter, og lastkapaciteten varierer fra et til otte tons.
  • Vær også opmærksom på den laveste (dør/port) højde, gaffeltrucken skal kunne passere. Den lukkede lasthøjde og højden af beskyttelsesværn må ikke være for høj.

Hvad skal jeg bruge for at løfte mine varer til hvilken højde?

Hvilket miljø skal gaffeltrucken arbejde i?

Elektriske gaffeltruck er velegnede til indendørs og udendørs arbejde. Et 4-hjulet chassis giver mere stabilitet og kørekomfort på ujævne gulve. Hvis arbejdsområdet er begrænset med hensyn til plads, for eksempel ved arbejde i smalle gange, anbefales en 3-hjulet model, da den er mere manøvredygtig.

Hvad er intensiteten af mit gaffeltruckbrug?


Ved arbejde med to- eller treskiftsdrift spiller gaffeltruckens tilgængelighed en vigtig rolle. Elektriske gaffeltruck har batterier, der kræver tid at oplade, hvilket betyder en mindre grad af tilgængelighed. Ekstra bly-syre-batterier og batteriudskiftninger kan bygge bro over den tid, men en mere effektiv løsning er lithium-ion-batterier. Denne teknologi muliggør hyppige korte ladninger, når gaffeltrucken ikke er i brug, for eksempel i en pause, og tilbyder høj ydeevne til brug på flere skift.

Arbejdsmiljø for mine medarbejdere? 


Elektriske gaffeltruck er lydløse og rene maskiner at betjene. Men andre funktioner i vores elektriske gaffeltrucks kan hjælpe dine fører til at arbejde mere ergonomisk og dermed være mere produktive. Førerrummet kan blandt andet udstyres med et komfortabelt sæde, flere håndtag på armlænet og et informativt og intuitivt display. Hvis trucken kører udendørs, vil en lukket og dermed vejrbestandig kabine forbedre chaufførens arbejdsmiljø betydeligt.

Traigo80_3,5t-cabin_loading-lorry_865x400

Hvilke omkostninger er forbundet med investeringen? 

Udover investeringsomkostningerne, som er ret betydelige for en ny gaffeltruck, bør du også overveje de samlede omkostninger, herunder for eksempel service- og energiomkostninger. Flere faktorer som energieffektivitet, batteritype, servicepakke, adgang til reservedele, produktkvalitet og så videre vil have indflydelse på dine samlede omkostninger. Hvis køb af en ny gaffeltruck ikke passer til din forretningsmodel, er leje af en gaffeltruck et godt alternativ.

Hvor vigtig er et flådestyringssystem?

Online-data om din flåde kan hjælpe med at omdanne information til indsigt. Hvis din virksomhed fokuserer på omkostninger, produktivitet eller sikkerhed, så er en Smart truckflåde, som du kan overvåge gennem et flådestyringssystem for at tage de rigtige beslutninger, en nyttig mulighed at have. Hos Toyota er næsten alle elektriske gaffeltruck tilsluttet til smart truck og fås med I_Site flådestyringsapplikationen.

Jeg håber, at disse svar gav dig lidt indsigt i, hvordan du vælger din næste gaffeltruck. Du kan altid kontakte os eller gøre brug af vores online guide, hvis du ønsker mere information.

 

Se vores udvalg af elektriske gaffeltruck
 

Populære artikler