Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Picture of Frank Årup Jensen

Frank Årup Jensen |

Læsetid: 7 minutter

Rådgivning , Leje

Alle virksomheder, der flytter en vis mængde paller, kan blive mere fleksible, resiliente og skalerbare ved at leje køretøjer til den interne logistik fremfor at købe. Det gælder for eksempel ved uforudsete eksterne hændelser, sæsonudsving og markedsuro.

A001 (3)

Vores verden er ikke, som den var for blot fem år siden. De sidste 30 års verdensbillede er væk, og verden er efter covid-19 og de mange geopolitiske spændinger, der præger verdenskortet i dag, blevet en mere usikker verden. Det påvirker i stor stil al form for handel og forsyningskæder.

Det eneste, vi med sikkerhed ved, er, at vi ikke ved, hvor verden i øjeblikket bevæger sig hen”. Sådan lyder det fra Olivier Schmitt, der er professor på Center for War Studies på SDU i podcasten ”Geopolitical tensions and cybersecurity”, som er udgivet på scm.dk.

Behov for mere resiliens 

Han mener, at den bedste strategi er at håbe på det bedste men forberede sig på det værste. Det indebærer, at vi skal skabe nogle nye strukturer, der er mere resiliente, og som vil bidrage med højere sikkerhed for virksomheders drift.

Det er vores tydelige erfaring, at vores kunders behov ændrer sig meget oftere og meget hurtigere end for fem år siden. Det er også vores erfaring, at mange virksomhedsledere er blevet betydeligt mere usikre på, hvordan deres logistikbehov ser ud om både to måneder og to år”, fortæller national account manager Frank Årup Jensen fra Toyota Material Handling. Han fortæller, at Toyota Materials Handlings forretningsområde for lejeløsninger er i kraftig vækst. Det er der flere gode grunde til, og de fleste relaterer sig til fleksibilitet, omstillingsparathed og resiliens.

Giver ro i maven 

Når vi og kunden er færdig med at tale sikkerhed, så er omstillingsparathed og resiliens som regel den næst vigtigste parameter for kunden foran pris. Mange har nemlig allerede gennemskuet, at deres behov for intern transportmateriel ændrer sig så meget og så ofte, at en lejeløsning i længden vil være det billigste”, fortæller han.

Der er også en del følelser involveret, fortæller han. Mange lagerchefer og CEO’er er nervøse for, hvad fremtiden bringer, og en fleksibel lejeløsning kan derfor give dem ro i maven. De ved, at de blot kan skalere op eller ned på flåden af truck, hvis behovet opstår. De påskønner, at de kun betaler for det antal, som de til enhver given tid har behov for, så de kan understøtte deres kunders behov for leveringer og højt serviceniveau.

Han tilføjer, at når kundernes parametre ved valg af intern materialehåndteringsudstyr - udover sikkerhed, resiliens og pris - også omfatter oppetid/driftssikkerhed samt kapitalbinding.

Service og sæsonudsving 

Alle vores lejeløsninger er med Full Service. Det indebærer store besparelser i kraft af høj oppetid på driften. Det indebærer også besparelser på den interne administration, idet lagerchefen blot skal ringe på et telefonnummer, og så er opstarten på service i gang inden for to til fire timer. Derudover bliver alle lejetruck serviceret regelmæssigt, så de fleste nedbrud på den måde bliver forebygget”, fortæller Frank Årup Jensen og tilføjer:

En lejeaftale frigiver likviditet i virksomheden, fordi der ikke er behov for at investere en masse økonomi i køb af truck, der måske er halveret i pris allerede efter et eller to år”.

Han fremhæver endvidere, at lejeløsninger også kan omfatte korttidsleje af ekstra køretøjer, hvis virksomheden oplever kraftige sæsonudsving, hvor behovet måske lige pludselig stiger med 25 eller 50 procent. Kortidslejede truck kan modtages og opsiges med få dages varsel.

Læs mere om fleksible lejeløsninger

 

Populære artikler