Vælg det rette truckdæk - luftgummi eller massive dæk

Picture of Ib Brun

Ib Brun |

Læsetid: 5 minutter

Gaffeltruck , Truckdæk

Når du vælger dæk til din gaffeltruck, er to af de mest almindelige muligheder luftgummidæk eller massive dæk. Det er ikke let at vælge det rigtige dæk, da de er tilpasset til forskellige miljø- og arbejdsforhold.

Vaelg-det-rette-truckdaek-865x400px

Ved at vælge det rigtige dæk kan du forlænge dækkernes levetid, reducere energiforbruget og opnå et mere sikkert arbejdsmiljø, samtidig med at du sparer både penge og forbedrer miljøet.

Læs mere: Valget af truckdæk påvirker brændstofforbruget

Luftgummidæk

Luftgummidæk eller pneumatiske dæk, som de også kaldes, ligner et bildæk og tilbyder høj ydelse og alsidighed. Luftgummidæk giver et stærkt greb på ujævne overflader og ujævnt terræn og er populære på byggepladser, i trælasthandel/byggemarkeder og på lagre hvor der køres både indendørs og udendørs. Dækkets struktur betyder, at det har en højere rullemodstand, der er mere energikrævende, men samtidig stiller mindre krav til overfladen end andre typer dæk. 

Massive dæk

Denne type dæk er lavet af glat massivt gummi og er monteret omkring et metalbånd. De er lettere at vedligeholde, men de har ikke den samme rullemodstand som luftgummi, især udendørs. Massive dæk er bedst til glatte overflader, hovedsageligt indendørs. De er punkteringsfri, giver en jævn kørsel og har en lang levetid.

Beslutning

Inden du anskaffer en truck, skal du beslutte, om den skal være udstyret med luftgummi eller massive dæk. Start med at overveje, hvordan du skal bruge trucken, og hvilken kapacitet du har behov for. Tænk derefter over, hvordan din arbejdsplads ser ud, og om trucken kommer til at køre indendørs eller udendørs. Skal den køre på plant eller ujævnt underlag? 

Det er vigtigt at gøre sig disse tanker inden du vælger dæk til din truck, da en forkert type dæk, som ikke passer til dine behov, kan reducere dækkenes levetid, øge energiforbruget og svække sikkerheden på arbejdspladsen. Samtidig har det indflydelse på, om du får det maksimale ud af din truck.

Husk, at de fleste gaffeltrucks kræver specifikke dæk, så undersøg behovet, før du køber en truck for at være sikker på, at det fungerer for dig.

Download dækguiden

Populære artikler