Hvilke trucks er mest velegnede til blokstabling?

Picture of Stellan Hansen

Stellan Hansen |

Læsetid: 6 minutter

Stablere

Inden for lager og opbevaring betyder blokstabling at stable varer direkte på gulvet, oven på hinanden, uden brug af et reolsystem. Når varerne kan stables på denne måde, og du bruger den rigtige lagertruck, kan dette være en smart måde at opbevare palleterede varer på. Læs om, hvilke gaffeltrucks der ville være mest velegnede til at understøtte blokstabling.

Hvornår skal man blokstabe?

Når man håndterer stabile homogene varer med lav omsætning, er blokstabling en god løsning. For virksomheder med et begrænset budget til investeringer, men nok plads, kan dette være en interessant måde at (midlertidigt) opbevare varer på. Det er vigtigt at overveje din lasts styrke, stabilitet, vægt og standen af dine paller.

Pallestablere, det foretrukne valg

Den første truck man bør komme i tanke om, er en elektrisk stabler. Disse truck har forskellige funktioner for at støtte blokstabling:

Toyota BT Staxio pallet stackers for blockstacking

  • Bredde på trucken: Da den elektriske stablers bredde er smallere end den korte side af de fleste paller, understøtter den håndtering af blokstablet gods, fra den korte side, rigtig godt.

  • Betjeningshastighed: Især platform- eller stand-in-modeller kan understøtte glat og hurtig transport og håndtering fra f.eks. et transportbånd til blokopbevaring.

  • Løfthøjden på 6 m er ofte tilstrækkelig til at dække de fleste krav til blokstabling.

  • Hvis en stak blokstablet gods er høj, anbefales det at bruge elektriske stablere med sikkerhedstag og/eller faste sidebeskyttere for en sikker drift.

 

Automatiserede stablere for mere præcision

En ulempe ved blokstabling kan være risikoen for at beskadige varerne, da produkterne er stablet op og opbevaret ved siden af hinanden. En måde at undgå dette på er at vælge AGV'er. Automatiserede pallestablere plukker og placerer meget præcist. Medarbejderne frigøres samtidig til at udføre mere værdiskabende opgaver.


Reach-trucks eller elektriske gaffeltrucks, når kravene er højere


Toyota BT Reflex N-series for blockstackingNår der er behov for mere højde, er BT Reflex N-serien med kun 1120 mm chassis perfekt til at opbevare paller med en bredde på 1200 mm blokstablet. Når varerne er tungere eller kræver specialtilbehør, er elektriske gaffeltrucks et godt alternativ.

Hvis blokstabling passer til din drift, så udforsk vores materialehåndteringsudstyr, der passer til dine behov.

Udforsk vores udvalg af stablere

 

Populære artikler