Er dit lager helt klar til at implementere smalgangstruck?

Picture of Esben Quist

Esben Quist |

Læsetid: 10 minutter

Reoler , Smalgangstruck

At vælge en VNA-løsning (Very Narrow Aisle) kan være en mulighed, hvis du har brug for mere plads eller ønsker at øge din lagertæthed. Med VNA kan du gå efter dobbelt så mange paller og 50% produktivitetsforøgelse. VNA-løsninger har dog andre krav end bredgangsløsninger. Her er nogle faktorer, du bør overveje, før du træffer dit valg.
 


Hvornår er det rigtige tidspunkt at indsnævre dine gange?


VNA-truck har roterende gafler, der gør det nemt at hente paller, hvilket betyder, at de kan fungere i en lang række situationer. Generelt har paller dog en længere opbevaringstid i denne type applikationer og ikke den samme udskiftning som med en reachtruck-opsætning. Udfordringen vil være, hvis du ønsker at generere mere rentabilitet. Reduktion af logistiske omkostninger er en prioritet for enhver virksomhed. Opbevaring og oplagring er de vigtigste omkostningsfaktorer i forsyningskæden.

Fordelene ved at beslutte sig for VNA er:
•    Bedre pladsudnyttelse og højere lagerkapacitet
•    Alternativ til lagerudvidelse eller eksternt lager
•    lavere pris pr. kvadratmeter 
•    højere produktivitet og gennemløb
•    større løftehøjde 
•    Lavere rejsetid ved plukning


Hvorfor lagergulve er så vigtige


På lagre og logistikfaciliteter er betonpladen og gulvene afgørende for at køre sikker og effektiv drift. Gulvstandarderne er hævet for VNA-løsninger sammenlignet med traditionelle gaffeltruckoperationer. Det ideelle gulv skal være fladt og uden fejl og ujævnheder. Da VNA-truck ikke har nogen affjedring, forstærkes enhver mindre ujævnhed. Det smalle rum mellem gangene levner ikke plads til selv det mindste spillerum. Heller ikke når trucken er statisk. Ved flytning reduceres sikkerhedsmargenen endda med 40% på grund af dynamikforholdet. Forestil dig den dominoeffekt, som virkningerne ville skabe. Af hensyn til chaufførens komfort og sikker pallehåndtering skal eventuelle ujævnheder i lagergulvet fjernes. Sørg for, at overfladen er modstandsdygtig over for forringelse og kan modstå stød forårsaget af truckens kørsel.


Vælg et styresystem for at få dine truck til at bevæge sig i en lige linje


For at garantere sikker drift skal truckens kørsel i gangen styres ved hjælp af skinner (mekanisk styring) eller wirer. Traditionelt opretholdes truckens midtergangsposition af en skinne, der er installeret på hver side af reolerne. VNA-trucken er derefter udstyret med sideføringsruller for at holde trucken i en lige linje, mens den kører langs den smalle gang. De forskellige typer skinnestyring er lidt sikrere, da det med dette boltede system er sværere for trucken at afspore.

Toyota Very Narrow Aisle truck topview

Den mest almindelige eller foretrukne løsning er at få trucken wirestyret. Denne mulighed er billigere og nem at implementere og rengøre. En wire nedgravet i gulvet producerer et magnetfelt, som maskinen registrerer og følger som vejledning.


Øgede højder kræver udvidede sikkerhedsforanstaltninger


Personal Protection System (PPS) er en funktion, der aktiverer et automatisk bremse- og stopsystem i begge ender af gangen, hvis trucken støder på forhindringer på sin vej, når den kører langs gangen.

Personal protection system on Toyota Very Narrow Aisle truck
  
Gangindikation er en smart måde for trucken at genkende sin position i midtergangen, hvilket er nyttigt at finde specifikke placeringer. Sensorer på trucken kommunikerer med RFID-mærker (radiofrekvensidentifikation) eller magneter langs gangen. 
Zoneafhængige låseanordninger begrænser truckens hastighed, udvidede højde eller gaffelbevægelse i visse områder af dit lager, hvilket hjælper med at undgå kollision med ventilationsaksler, sprinklere eller andre forhindringer i loftet.


Tænk dig om, før du re-designer


Smalgangstruck hjælper med at maksimere udnyttelsen af lagerpladsen uden at udvide. Den leddelte ramme på vores truck giver fremragende stabilitet og manøvredygtighed, perfekt til at indsnævre gangene og øge din lagertæthed, som vi forklarede før.

Før du begynder at re-designe dit lagerlayout, skal du tænke over disse faktorer som nævnt ovenfor:
•    Find den perfekte gangbredde og loftshøjde
•    Design et ideelt gulv til dine lager- og logistikoperationer
•    Vælg det rigtige styresystem

Ved siden af VNA-zonen skal du give plads til den vandrette transport og forudse pick & drop-stationer for at overføre varer fra VNA-lageret til den vandrette transportzone. Du skal også beslutte, om du vil have ordreplukning udført her.
Hvad angår reoler, er konventionelle reoler tilstrækkelige. Der er ingen specifikke krav i en smalgangløsning. Det er klart, at reolerne vil blive bygget højere op, så din lofthøjde skal muligvis justeres. Dette er et langt mindre besværligt indgreb end at udvide.
Toyota Material Handling kan tilbyde forretningssupport og rådgivning for at levere en komplet løsning, der er bygget til at matche din virksomheds behov.

Udforsk vores VNA-sortiment

Populære artikler