Reducer flådeomkostningerne ved at øge truck-batteriernes holdbarhed

Picture of Søren Vester Rasmussen

Søren Vester Rasmussen |

Læsetid: 12 minutter

I_Site , Batteri

Flådeadministratorer har en udfordrende opgave med at holde deres flåder kørende optimalt, samtidig med at omkostningerne holdes nede. I denne artikel beskrives en omkostningsbesparende metode, som flådeadministratorer måske ikke har overvejet. Disse tips hjælper dig med at finde nye måder at reducere omkostningerne på hvert år.

Pas på batterierne og spar penge 

En flådeadministrators ansvarsområde omfatter ikke kun trucks, men også batterier. Selvom det ofte overses, udgør batterierne en betydelig del af dit budget. Korrekt styring af gaffeltruck-batterier forøger batteriernes levetid, og man undgår omkostningerne ved at skulle købe ekstra batterier i kontraktperioden. 

Ønsker du at forlænge levetiden på dine gaffeltruck-batterier? For det første skal du være klar over to ting: hvordan dine batterier oplades, og hvorvidt batteritypen passer til driften i din virksomhed. 

Det kan være sværere at besvare disse spørgsmål, end du tror. Derfor har vi udviklet Toyota I_Site med Explorer pakken, hvor du får øjeblikkelig adgang til vigtige batteridata via I_Site-portalen. 

Reducer flådeomkostningerne ved at øge truck-batteriernes holdbarhed

Hvordan/hvornår oplades dine batterier?

I praksis er det nærmest umuligt at overvåge, hvordan og hvornår alle batterier oplades. Men med I_Site kan du se data om lade-/afladecyklusser for hvert truckbatteri. Dette vil hurtigt vise ineffektiv batterihåndtering, så du kan gribe ind, når det er nødvendigt, eksempelvis ved at tilbyde dine truckførere yderligere undervisning i batteristyring. 

Overvågning af brugen af batterier på flådeniveau vil også hjælpe dig med at få en mere effektiv energiudnyttelse.

Anvender du den rigtige batteritype?

Vores flådestyringssystem detekterer automatisk den anvendte batteriteknologi. Explorer-pakken kan også hjælpe dig med at vælge den rigtige batteritype til din virksomhed: blysyre eller lithium-ion

Hvordan får du mest muligt ud af dine batterier?

Den mest hensigtsmæssige batteristyring varierer meget, afhængigt af batteritypen. 

Hvis der anvendes blysyrebatterier: 

Blysyrebatterier bør oplades, når de er afladet ned til 20%. Dette holder den forventede batterilevetid på fem år eller mere. Den forventede levetid afhænger af, hvor ofte batteriet oplades. Hvis batteriet ofte oplades kortvarigt, inden det når en ladetilstand på 20% – også kaldet løbende opladning – reduceres batteriets levetid betydeligt, og du vil få behov for at købe et nyt batteri før tid.

Hvis der anvendes lithium-ion-batterier: 

Lithium-ion-batterier er mere fleksible, når det gælder opladning. I modsætning til blysyrebatterier påvirkes lithium-ion-batteriers forventede levetid ikke af, hvor ofte de oplades. Løbende opladning anbefales faktisk for at maksimere driftstiden i din virksomhed. I_Site Explorer gør dig i stand til at kontrollere ladetilstanden, når dine trucks holder stille. Derved kan du sikre, at det ikke ender med at trucken skal oplades, når der er brug for den, hvilket spilder dyrebar produktionstid. 

 Med den rigtige type batteri, optimalt opladet, kan du udnytte den fulde truckkapacitet, samtidig med at du sparer energi og penge. Det er win-win. 

Mere om I_Site Explorers funktioner

Populære artikler