Truckinspektion med I_Site Pre-op tjek for øget sikkerhed & compliance

Picture of Søren Vester Rasmussen

Søren Vester Rasmussen |

Læsetid: 12 minutter

I_Site

Før du starter dit køretøj, skal du udføre en præoperationel (eller Pre-op) inspektion. I_Site kontrollerer en række genstande, inklusiv den generelle tilstand og renlighed, væskeniveauer, utætheder, revner eller andre synlige defekter. Den præoperative kontrol forhindrer proaktivt beskadigede maskiner i at blive brugt. Resultatet er, at du undgår, at maskinskaden bliver værre, hvilket reducerer omkostninger til slitage og begrænser nedetid ved nedbrud. Ved korrekt at inspicere og vurdere udstyr før brug, forbedrer du sikkerheden på arbejdspladsen og hjælper med at holde dit udstyr og dine medarbejdere sikret mod en potentiel skade.

Ingen plads til uagtsomhed eller selvtilfredshed

Pre_opGaffeltrucks er afgørende redskaber i dagligdagen for de fleste logistiske aktiviteter. Den hyppige brug giver ingen plads til uagtsomhed eller selvtilfredshed. Den forudgående kontrol kræver, at føreren udfører en sikkerhedskontrol, inden maskinen startes. Sikkerhedsspørgsmål - som du selv programmerer i I_Site - vises på maskinens display, og føreren skal besvare dem, mens han kontrollerer maskinens tilstand. Spørgsmålene kan indstilles til at vises i tilfældig rækkefølge for at undgå, at operatørerne lærer rækkefølgen udenad. En minimums- og maksimumstidsramme kan indstilles for at fuldføre spørgeskemaet. Spørgsmålene kan kategoriseres som kritiske eller ikke-kritiske. Her er nogle eksempler på, hvordan du kunne kategorisere dem.

Kritiske spørgsmål:

  • Fungerer bremserne korrekt?MicrosoftTeams-image (23)
  • Fungerer styringen korrekt?
  • Er gaflerne i god stand?


Ikke-kritiske spørgsmål:

  • Er der ridser på maskinen?
  • Ser instrumentbrættet okay ud?
  • Er trucken fri for krus og affald?

Maskinen låses for kørsel, hvis der opdages et kritisk problem. Den tilsynsførende vil også blive underrettet øjeblikkeligt om kritiske problemer. Hvis der opdages noget ikke-kritisk, vil føreren stadig kunne betjene maskinen, men der vil også blive rapporteret en advarsel i I_Site.

Dataaflæsning for at foretage korrigerende handlinger

Visual I_Site Explorer(1)For at forstå, hvor vi har en maskine i dårlig stand, bør vi lede efter maskiner med mislykkede pre-op sikkerhedstjek, så vi kan undersøge kritiske maskinproblemer først. Advarsler, der indikerer ikke-kritiske problemer, kan behandles på et senere tidspunkt. Spørgsmål, der er markeret positivt, betyder, at maskinen er i god stand.

I I_Site Explorer kan du oprette forskellige lister af spørgsmål for forskellige maskiner eller maskingrupper og udtrække rapporter om afsluttede pre-op sikkerhedstjek, herunder mislykkede tjek (på grund af utilfredsstillende svar på kritiske spørgsmål), advarsler (på grund af utilfredsstillende svar på ikke-kritiske spørgsmål) eller afmærkede spørgsmål (i tilfælde af tilfredsstillende svar).

Du kan også udtrække rapporter baseret på:

1. Førere og/eller førergrupper
2. Pre-op sikkerhedstjek med "session for kort" eller "timeout"
3. En valgt tidsvarighed

I mange lande har lovgivere gjort pre-op sikkerhedstjek obligatorisk. Nogle kræver bare, at det bliver udført på papir, men flere og flere lande tager digitale formater til sig. I en digitaliseret og papirløs verden er I_Site et sikkert, let anvendeligt og effektivt værktøj til at erstatte besværlige papirer, der kan blive væk eller have kaffe spildt over dataene.

Se vores webinar om, hvordan du kan forbedre pålideligheden af din flåde med pre-op sikkerhedstjek-funktionen.

 

Daglig forebyggende vedligeholdelse

Formålet med et præoperationelt sikkerhedstjek er at forhindre hændelser relateret til eksisterende maskinfejl, og resultatet vil være øget sikkerhed, men også reducerede vedligeholdelsesomkostninger som følge af brug af defekte maskiner. At bruge et par minutter om dagen på at handle på resultaterne af præoperationelle sikkerhedstjek vil hjælpe dig med at gøre arbejdsmiljøet sikrere og øge oppetiden.

Sammen med chokstyring sikrer pre-op sikkerhedstjek, at maskiner med høje skadesomkostninger og serviceforstyrrelser kontrolleres regelmæssigt, og ved at stille specifikke spørgsmål kan du sikre, at operatører passer på deres udstyr på den bedst mulige måde for at undgå slid på dele, der i sidste ende kan forårsage maskinfejl. Således hjælper I_Site pre-op sikkerhedstjek med at forlænge levetiden af en maskine.

Pre-op sikkerhedstjek sikrer, at operatører kan stole på deres maskiner og regne med, at deres kolleger er lige så opmærksomme, når det handler om at holde maskinerne i god stand. Essensen af dette er, at med pre-op sikkerhedstjek udfører du dagligt forebyggende vedligeholdelse, hvilket resulterer i færre serviceforstyrrelser og dermed forbedret pålidelighed af flåden og sikkerhed på arbejdspladsen.

Mere om I_Site Explorers funktioner

 

Populære artikler