Hvordan kan den rette plukketruck optimere din plukning?

Picture of Rasmus Vadstrøm

Rasmus Vadstrøm |

Læsetid: 7 minutter

Plukketruck

Hvordan en operation udføres er afgørende for en virksomhed. At plukke varer for at forberede en ordre er en både  krævende og tidskrævende opgave. Derfor er det vigtigt at optimere denne opgave ved at bruge det rette udstyr.

Hvorfor optimere din plukkeoperation?

Plukning eller ordreforberedelse udgør 45% til 75% af den samlede omkostning ved alle aktiviteter, der udføres på et lager, nogle gange endnu mere. Dette er et område, hvor forbedringer vil hjælpe dig med at opnå:

  • Mindre tid brugt på ordreplukning
  • Færre fejl
  • Mindre rejse for operatørerne takket være en bedre zonelayout
  • Bedre lagerrotation
  • Bedre omkostningskontrol og større besparelser

En gaffeltruck til enhver plukkehøjde

For at udføre effektiv plukning er det første skridt at have en plukketruck, der er specielt designet til ordreplukning, en der maksimerer effektiviteten af det daglige arbejde og øger sikkerheden på arbejdspladsen.

Afhængigt af hvor varerne er placeret på hylderne, er der forskellige metoder til ordreforberedelse, og derfor tilbyder Toyota et bredt udvalg af plukketruck, der passer til disse behov:

  • Plukketruck til lavt niveau: Disse maskiner er designet til at samle varer på gulvniveau eller i en højde på omkring 2,8 meter. De kan transportere en eller flere paller, så enkelte eller flere ordrer kan samles. Toyota's lav-niveau plukketruck leveres med en valgfri hæveplatform for at muliggøre periodisk ordreplukning på anden niveau på en mere ergonomisk måde.

  • Plukketruck til mellemniveau: Designet til varer, der opbevares i mindre end 6 meters højde. Disse er meget alsidige gaffeltrucks med mange muligheder.

  • Plukketruck til højt niveau: Disse plukketruck kan nå den fulde højde af reolen og kan endda overstige 10 meter i højden. Det anbefales dog kraftigt at bruge vejledningsenheder.


Løsninger til yderligere forbedringer

Når du har fundet den rette plukketruck til din operation, kan du se på yderligere værktøjer og løsninger for at øge produktiviteten eller ergonomien for dine operatører. To eksempler:


1. Fjernstyret plukketruck


Med fjernstyring øges plukninger pr. time med op til 20%. Med Toyotas T-mote-løsning kan operatørerne stoppe trucken med fjernbetjeningen, hvilket frigør deres hænder og sparer tid på ordreplukning, uden at skulle stige af og på trucken.

Med en fjernstyret plukketruck som BT OptioOSE250 kan du eliminere unødvendige ruter og maksimere antallet af indsamlede ordrer, hvilket gør plukning til en hurtig og effektiv opgave. Ligeledes har de truck, der er tilsluttet fjernbetjeningssystemet, integrerede laserscannere, der sikrer den korrekte positionering af trucken og opdager forhindringer, hvilket stopper trucken, hvis der er forhindringer på dens vej.


2. Plukning ved stemme eller lys


Med stemmeplukning informerer det automatiske system operatørerne om placeringen af ordren, så de kan finde og hente varerne. Der er også et lysplukningssystem, der oplyser den præcise plukningsposition på hylden og viser antallet af enheder, der skal plukkes. Begge systemer forbedrer produktiviteten i lagringsprocesser.

I denne blog har vi givet dig nogle tips til at optimere plukning på dit lager ved hjælp af plukketruck. For mere detaljeret rådgivning, kontakt vores salgseksperter eller udforsk modellerne online.


Udforsk vores udvalg af plukketruck

Populære artikler