Fleet Management er vejen til at øge effektiviteten af dine truck

Picture of Søren Vester Rasmussen

Søren Vester Rasmussen |

Læsetid: 8 minutter

Flådestyring , I_Site

Trucks koster penge, som de kun kan tjene hjem igen, når de er i brug. Vidste du, at de fleste gaffeltrucks kun udnyttes 35% af tiden? Der er helt klart plads til forbedring. På den anden side er det også muligt at benytte gaffeltrucks for meget, hvilket kan reducere deres effektivitet, og levetid. Og du bør ikke bare overvåge anvendelsen af trucks: Du skal sikre, at truckførerne også arbejder så effektivt så muligt. Derfor kan du have stor gavn af et Fleet Management system.

Hvad er et Fleet Management system?

Et Fleet Management system er det perfekte værktøj for lagerchefer og logistikansvarlige til at forstå status, ydeevne og produktivitet i deres materialehåndteringsoperationer. Typisk er formålet at forbedre sikkerhed, effektivitet, omkostningskontrol og beslutningsgrundlag. Dette kan igen dreje sig om for eksempel autorisationsstyring, brugsanalyse, køreadfærd eller økonomisk opfølgning.

Isite 2

Hvordan fungerer et Fleet Management system?

Trucken er udstyret med speciel hardware og en mobil antenne, der giver den mulighed for at kommunikere. Data overføres til sikre servere og kompileres i en webportal. Datahåndtering kræver ikke en lokal IT-installation, og adgangen sker med individuelt login via internettet.

I webportalen får du et omfattende overblik over din truckflåde og kan hurtigt identificere tendenser og mulige problemer. Du kan få adgang til grænsefladen med din almindelige browser eller mobilapp, når som helst og hvor du end har brug for det: på kontoret, derhjemme, ved en præsentation for ledelsen eller med en mobiltelefon eller tablet fra lagergulvet. Du tilpasser de indikatorer, du ønsker at overvåge på din startside, mens alle detaljerede data blot et klik væk.

Læs mere om smarte truck og Fleet Management

Anvender du dine trucks optimalt?

Hvordan anvender du alle dine ressourcer effektivt? I_Site kan hjælpe: I_Site Explorer-portalen er designet til at hjælpe flådeadministratorer med at opnå optimal brug af deres gaffeltrucks. Det giver en lang række relevante data, præsenteret i et tilgængeligt, visuelt format, der hjælper dig med at administrere din flåde og truckførere.
Det genererer maskinudnyttelsesdiagrammer, som hurtigt kan identificere flaskehalse eller uudnyttet kapacitet. Med disse data kan flådeadministratorer nedbringe spidsbelastning, undgå unødvendige investeringer, udskifte trucks for at forbedre deres udnyttelsesgrad eller endda fjerne en maskine fra flåden.

Læs vores brochure om reducering af flådeomkostninger med I_Site

18002_I_Site explorer_T48

Anvender du dine truckførere optimalt?

Det handler ikke kun om anvendelsen af trucks - du skal også se på dine truckførere. Hvor travlt har de i løbet af deres arbejdsdag? Kan de være mere nyttige på andre områder under deres vagt? Har du brug for flere eller færre truckførere for at din drift håndteres problemfrit?
Denne form for besparelse kan ikke opnås ved et tilfælde. Du har brug for data fra forbundne trucks til at handle ud fra. Smart Trucks giver dig en bedre forståelse, større fleksibilitet og mere kontrol over din drift. Tag dig tid til at undersøge dine flådedata og udfyld hullerne, hvor du kan.

 

Læs mere om I_Site Flådestyringssytem

Læs om Velux's erfaringer

 

Populære artikler