Fordele ved lithium-ion batterier til enkeltskiftsdrift

Picture of Rasmus Vadstrøm

Rasmus Vadstrøm |

Læsetid: 10 minutter

Li-ion batterier

Måske har du tænkt på, om lithium-ion batterierne er pengene værd hos virksomheder med enkeltskift? Svaret er enkelt: ja, det er det. Lige siden li-ion teknologien kom frem få år tilbage, har det stået klart, at li-ion er perfekt til virksomheder med flerholdsskift. Det er ikke nødvendigt med et ekstra batteri eller en ekstra truck, da batteriet nemt kan oplades løbende i arbejdspauserne.

Der stilles heller ikke længere krav om et særskilt rum til opladning, og faktisk er opladningen hurtigere sammenlignet med blysyrebatterier. Du behøver ikke at have en stor virksomhed med et meget travlt lager for at opnå fordelene af li-ion drevne truck. Hvis du har en mindre virksomhed eller, hvis I kun arbejder i enkeltskift, kan du læse med nedenfor, hvordan li-ion også kan være en fordel for din lagerlogistik.

Optimer pladsudnyttelsen

Virksomheder med arbejde i enkeltskift har ofte begrænset plads på deres lager, og ønsker derfor, at anvende mindre trucks. Lithium-ion trucks har et mindre batterirum, hvilket giver et kompakt design, som gør det lettere at manøvrere mellem de smalle gange. Vores nyeste Li-ion-drevne palleløfter BT Levio LWI160 er sågar designet omkring batteriet for at gøre trucken relativt lille og let. Men trucken kan selvfølgelig kun gøres mindre, hvis der kan køres med et mindre batterirum.

Endvidere kan du anvende det ekstra separate rum, som blev brugt til opladning af blysyrebatterier, til noget andet takket være li-ion. Li-ion batterier kan oplades, hvor som helst, når som helst.

bt-levio-w-series-1991
Lad dine førere fokusere på deres primære opgaver

 

Har du en virksomhed med arbejde i enkeltskift, hvor dine truckførere har flere opgaver, ud over at køre trucken? Eller har dine truckførere problemer med at få trucken hen til ladestationen i tide? Blysyrebatterier kræver viden om batterihåndtering, og dine førere skal uddannes korrekt i vedligeholdelsen af batterierne (efterfyldning af vand, sikker batterihåndtering, batteriets levetid, ladetider samt afbrydelse osv.). Dette tager meget af deres tid og opmærksomhed, hvilket går ud over produktiviteten.

Med li-ion batterier er det lige så nemt som at oplade en smartphone - dine førere vil elske det! De sætter bare stikket i trucken, før de går til pause. Man behøver ikke at vente længere eller at gøre yderligere vedrørende truckens batteri. Når føreren kommer tilbage, er batteriet opladet og klar til resten af arbejdsdagen. Batteriet kan selvfølgelig også oplades i løbet af arbejdsdagen mellem opgaverne, når trucken holder stille, dette kaldes ’løbende opladning’. Lithium-ion batterier er også langt mindre risikable at bruge sammenlignet med blysyrebatterier. Med li-ion kan din truck forblive tilsluttet, da batteriet ikke kan overlade og lukkes ned, hvis der er noget galt. Selv hvis batteriet overophedes, eller, hvis det er for koldt, lukkes det ned automatisk. Dette gør lithium-ion batterier mere sikre og mindre risikable, at bruge. Li-ion batterier udelukker muligheden for fejl og har minimal risiko for at blive beskadigede eller for at eksplodere.

opladning-af-lithium-ion-batteri-bt-reflex-865x400px

En sikker investering 

Li-ion er blevet meget billigere inden for de seneste 10 år, mens prisen på blybatterier bliver ved med at stige. Men det er ikke kun salgsprisen, som du skal fokusere på: li-ion forbruger 20% mindre elektricitet sammenlignet med blysyrebatterier, hvilket er vigtigt, da el-priserne fortsætter med at stige. Herudover er li-ion batterier 30% mere energieffektive, og med lav opladningstid er truckene lige så hurtige, dynamiske og stærke som med et fuldt opladet batteri. En stor forskel i forhold til truck med blysyrebatterier, der gradvist mister kraft i takt med at batteriet aflades.

Li-ion batterier skal ikke vedligeholdes. De har længere levetid end blysyrebatterier og sælges med 7 års garanti, hvilket betyder, at batteriet giver maksimal ydelse i op til syv år, afhængigt af antal kørte timer. Alle disse innovative egenskaber er med til at reducerer dine generelle omkostninger. Dit li-ion batteri og din truck ældes samtidigt, da de har nogenlunde ens levetid, så du behøver ikke at bekymre dig om, at din truck en dag kan få behov for et nyt batteri.

Da du ikke behøver nogen form for dyre installationer med li-ion, og takket være de energieffektive egenskaber, vil din investering være tjent hjem inden for to til tre års brug. Jo mere der køres med dine truck, jo hurtigere får du afkast af din investering.

En ren løsning

Li-ion batterierne har en langt mere ren teknologi end blysyrebatterier: der skal ikke efterfyldes vand, så man undgår spild, de lækker ikke syre, så der dannes ikke rustpletter, og der ophobes ikke støv på batterierne osv. Lithium-ion batterier kræver også mindre energi til opladning og har længere levetid, hvilket gør dem miljøvenlige og til en mere grøn løsning end det gamle blysyre-system. Li-ion giver dig en mere effektiv og mere miljøvenlig drift.

Læs mere om vores li-ion batteriløsninger her

Populære artikler