Intelligent energistyring, mere end bare om omkostningsbesparelser

Picture of Rasmus Vadstrøm

Rasmus Vadstrøm |

Læsetid: 9 minutter

Li-ion batterier , Elektriske gaffeltruck

Modstandsdygtighed og energieffektivitet er afgørende i dagens turbulente økonomiske klima. Selvom omkostningerne er faldet en smule, kan du ikke kontrollere energipriserne på elektricitet som sådan. Men at administrere din lagerflåde på en smartere måde kan påvirke dit energiforbrug positivt. Hvordan kommer du i gang?

Energiplan for at bekæmpe energimangel

I Europa importeres mere end halvdelen af den energi vi forbruger, hvilket gør lageroperatører afhængige af forsyningen og sårbare over for prisstigninger.

Energiudbydere forsøger at kontrollere ubalancen mellem strømproduktion og udsvingene i strømforbruget for at forhindre et totalt sammenbrud af strømnettet. Selektive strømafbrydelser, dvs. en kontrolleret nedlukning af strømforsyningen, er allerede en realitet i nogle områder.

Mere energieffektivt udstyr som lithium-ion-batterier og intelligent energistyring kan hjælpe dig med at opretholde en stabil konkurrenceevne og undgå spidsbelastningsafgifter eller strømafbrydelser, samtidig med at du sikrer den strøm, du har brug for til din daglige drift.

Toyota Li-ion order pickers charging
Hvor Li-ion gør en forskel for energieffektiviteten

Lithium-ion-batterier er langt mere energieffektive sammenlignet med blysyre-batterier, cirka 30%, en værdifuld ressource i dagens marked. Derfor er det ikke så selvmodsigende at investere i Li-ion-drevne gaffeltruck, for at tackle en truende energikrise, som det kan se ud til.

Lithium-ion-batterier giver også mulighed for lejlighedsvis opladning, hvilket betyder, at de kan oplades når som helst og på ethvert niveau uden at påvirke batteriets levetid. Dette gør ladetider mere fleksible, så du kan holde batteriet i gang i hele skiftet.

At matche det rigtige batteri med den rigtige oplader og vælge den rigtige opladerstørrelse plejede at være afgørende. Toyota Smart opladere vælger automatisk den rigtige spænding og strømstyrke. Du kan også reducere strømmen på opladerne, hvis du indstiller et maksimalt output. Langsom opladning vil begrænse efterspørgslen efter strøm og dermed reducere dit energiforbrug i spidsbelastningsperioder.

Toyota traigo48 with Li-ion technology
Brug data til at træffe intelligente beslutninger

I grupper af opladere kan du indstille opladningstilstande til at følge visse mønstre: batterier, der har mest brug for det, vil blive opladet først, resten vil vente i kø for at blive opladet næste gang. Toyotas intelligente opladere leveres med denne parkerings- og opladningsfunktion - Dynamic Power Limitations (DPL) - som standard.

Vores opladere arbejder for at reducere energispidsbelastning og styre samlet forbrug, hvilket reducerer energiomkostningerne. DPL-opladere kommunikerer med hinanden via radio, hvilket sikrer, at en gruppe opladere ikke overskrider den specificerede maksimale strømstyrke og undgår spidsbelastning. Dette forkorter opladningstiden og forbedrer energieffektiviteten af batteriopladningen: 15% af energien spares under opladning, og yderligere 15% når trucken bruges. Med DPL kan du også oplade på tidspunkter, hvor strømmen er billigere, eller om dagen, når solenergi er tilgængelig.

Toyota BT Levio LWI160 with Li-ion charger
Hvis du ikke har en Toyota-oplader med DPL, er en anden enkel foranstaltning til at udjævne dit strømforbrug at undlade at oplade hele flåden på samme tid. Begræns antallet af opladere eller fordel opladningsstationer over forskellige faciliteter for at sikre en mere jævn fordeling.

I_Site flådestyring kan bruges til at implementere forebyggende opladning. Opladningsplanlægning kan udarbejdes i henhold til udtrukne data, så operationer kan oplade, når det er nødvendigt.

Strøm-booster

Solenergi på taget - med et servicefirma som partner - er en almindelig bæredygtig løsning, der giver grøn energi. En ulempe kan være uoverensstemmelsen mellem elektricitetsproduktion og forbrug, f.eks. opladning af batterier om natten. Ved at lagre elektricitet kan strømforbruget dækkes på stedet. Strøm fra elnettet bliver derefter kun nødvendig, når du løber tør for egen produceret grøn energi. Energilagringsanlæg (ESS) og strømbanker tilbyder stabilitet og sikkerhed.

Når elnettet bliver upålideligt, er brændselsceller også et godt alternativ. En brændselscelle bruger brændstoffets kemiske energi, ofte hydrogen, og et oxidationsmiddel, ofte oxygen, til effektivt at konvertere den kemiske energi og producere elektricitet. H₂Genset er en fleksibel og mobil generator, der overfører hydrogen til elektricitet. En nem måde at garantere nødstrømforsyning eller supplere det konventionelle elnet.

Fri for elnettet

Privat eller offentlig, vi har alle brug for mere og mere elektricitet til alle former for apparater, og da materialehåndteringsindustrien søger at formindske sin fossile brændstofdrevne flåde, vil strømforbruget sætte strømforsyningen under pres.

Vær intelligent i din energistyring. Kontakt os i dag, så vi kan hjælpe dig med at finjustere din drift.

Læs mere om vores li-ion batteriløsninger her

 

Populære artikler