Samarbejde på vejen mod nettonulemissioner

Picture of Søren Vester Rasmussen

Søren Vester Rasmussen |

Læsetid: 11 minutter

Bæredygtighed , EcoVadis

  Ernesto Domínguez

" Vi har en klar holdning - vi vil ikke drive forretning
på skuldrene af mennesker eller planeten. "


Dette er, hvad jeg har kommunikeret siden min første dag som Toyota Material Handling Europes administrerende direktør - den 1. april 2020, netop som lande i Europa var på vej ind i COVID-19-lockdowns. 

Siden da har vi oplevet adskillige udfordringer såsom forstyrrelser i forsyningskæden, massiv stigning i energiomkostningerne, mangel på arbejdskraft og klar trussel om klimaforandringer. 
Vi har arbejdet tæt sammen med medarbejdere, leverandører, kunder, alle vores interessenter for at finde en løsning på disse udfordringer. Hos Toyota Material Handling understøttes vi af vores ledende princip, Toyota forskrifterne og virksomhedens filosofi. Hvis jeg går tilbage i tiden, for at genbesøge ånden fra vores grundlægger, Sakichi Toyoda. Han havde en stærk ambition om at bidrage til samfundet.
 

Samarbejde om at øge klimaindsatsen


Vores kollegers engagement og modstandsdygtighed forbandt os endnu stærkere til vores fælles formål, hvor bæredygtighed er kernen. Nogle af vores stolteste resultater - at gå over til 100% vedvarende elektricitet på tværs af alle vores lokationer, opnå en platinvurdering fra EcoVadis for fjerde år i træk og opnået netto nulemissioner på vores svenske fabrik - har fundet sted i de senere år.
Faktisk begyndte vores bæredygtighedsrejse tidligere. Efter dialog med eksterne og interne interessenter i 2012 udviklede vi vores første mål, som blev opdateret i 2017 efter en anden høringsrunde.
Siden da er vores omsætning fordoblet - mens vores emissioner er reduceret med 29% i samme periode. Med politikker som EU's Green Deal, der fokuserer på at omstille den europæiske økonomi, er vi nødt til fortsat at omfavne bæredygtighed – i alle dens dimensioner – for at forblive finansielt bæredygtige.


Vi lærer af vores partnere og samler eksperter

Vi kan dog ikke fortsætte ad denne vej alene - vi er nødt til at samarbejde med vores kunder, leverandører, forretningspartnere, medarbejdere og andre interessenter for at øge klimaindsatsen og fortsætte med at reducere kulstofemissioner gennem hele værdikæden.
Gennem vores partnerskab med Det Europæiske Arbejdsmiljøagentur (EU-OSHA) og EcoVadis sigter vi mod sammen at fremskynde overgangen til en bæredygtig økonomi.


Vores LOGICONOMI-forum, en platform til at møde ligesindede eksperter, er blevet organiseret to gange årligt siden 2018. I september sidste år mødtes vi i Antwerpen med over 500 fagfolk for at udveksle innovative idéer og udfordringer - energi og bæredygtighed var et af hovedtemaerne under konferencen.
Jeg er også stolt af Toyota Logistic Design Competition, en halvårlig konkurrence, der startede i 2014, som tilskynder designstuderende over hele verden til at interessere sig for kreativt at forbedre logistikverdenen. Det er spændende og inspirerende at se et højt niveau af innovative ideer fra unge, talentfulde mennesker.
Vi har tilsluttet os FN's Race To Zero-kampagne for at fremskynde den globale dekarbonisering og har forpligtet os til at offentliggøre og kommunikere om vores Science Based Targets, som giver os en klar vej til at reducere emissioner og binder os på det mest ambitiøse scenarie i Parisaftalen.
Vi har også inviteret leverandører til at starte deres kulstofreduktionsrejse ved hjælp af EcoVadis og engagerer dem til at hjælpe os med at udvikle en livscyklusanalyse af vores produkter for yderligere at forstå vores indvirkning.


Fremtidsplaner

Vores seneste bæredygtighedsrapport dannede grundlag for vores tredje runde af interessentdialog, som vil hjælpe med at sætte vores mål for det næste årti. Disse vil fokusere på klimaændringer, cirkularitet, sundhed og sikkerhed og trivsel samt mangfoldighed, lighed og inklusion.
Vi vil være en del af løsningen på den globale klimakrise og de andre bæredygtighedsudfordringer, som samfundet står overfor.
Når vi ser ind i en post-pandemisk fremtid, er der lang vej at gå - men vi vil gå længere og hurtigere, når vi alle arbejder sammen. Hver kollega bidrager til en bæredygtighedskultur, der tilskynder til reel innovation og forandring. Vores næste 10 års rejse er lige begyndt, så jeg håber, at du vil være med på vejen til netto nul.
  

Få mere at vide om vores bæredygtighedsrejse

Populære artikler