Hvordan vælger du det rigtige styresystem til din plukketruck?

Picture of Rasmus Vadstrøm

Rasmus Vadstrøm |

Læsetid: 5 minutter

Gaffeltruck , Guides

Mellem- til højniveau plukketruck kører gennem smalle gange, så operatørerne kan tage varer fra reolerne og lægge dem på deres maskine. At arbejde så tæt på reolerne kan være stressende for operatøren og kan potentielt forårsage skade på varer eller infrastruktur. Toyotas plukketruck kan arbejde med forskellige styresystemer for at køre sikkert i gangene og undgå skader. Vi vil forklare fordele og ulemper ved vores to styresystemer.


Først nogle definitioner:

Mellem- og højniveau plukketrucks fra Toyota leveres med valget mellem to styresystemer.

 • Skinnestyring

  Dette mekaniske system består af metalprofiler, der er installeret på siderne af gangen i bredden af plukketruckens hjul. Guidehjul monteret på begge sider af plukketrucken gør det muligt for trucken at røre skinnerne på hver side og køre sikkert ned ad gangen med minimal risiko for at beskadige reoler, produkter eller plukketrucken.

 • Wirestyring

  Wirestyring er et kontrolsystem til mellem- og højniveau plukketruck (og VNA-truck), der hjælper dem med at styre nemt i en smal gang ved at montere en strømførende ledning i gulvet. Gaffeltruckene har sensorer, der registrerer ledningen og følger dens vej.
  En fordel ved wirestyringssystemer er, at operatøren kan slukke for styresystemet, når det er nødvendigt at køre uden vejledning - hvilket giver mere fleksibilitet under plukningen.


Hvilket styresystem skal du vælge?

Flere faktorer kan påvirke din beslutning, når du vælger et styresystem:

 • Prissætning: Prisen på de to systemer kan variere meget. Især størrelsen af din flåde og dit lager vil afgøre omkostningerne. Wirestyringssystemer har tendens til at være dyrere at installere på grund af sensorerne og udstyret, der skal tilføjes til gaffeltrucken, samt til installation af ledningerne og elektronikken i gangene.

 • Sted: Anvendelser med bredere gange, hvor operatøren skal køre på begge sider af reolerne, kan have mere gavn af et fysisk styresystem, der tillader den type kørsel.

 • Belastning: Afhængig af typen, størrelsen og vægten af det produkt, du plukker, kan den afstand der kræves for at opretholde sikkerheden under plukning variere. At finde den rette balance mellem at begrænse afstanden mellem plukketrucken og reolerne og optimere afstanden for sikker og effektiv plukning spiller en væsentlig rolle i det valg, du træffer.

Husk, at styresystemer kan øge produktiviteten og reducere produktbeskadigelse, men de er ikke ideelle til enhver anvendelse. Nogle gange er fritkørende modeller mere velegnede. Når du vælger styresystem, skal du sørge for at konsultere en professionel, der kender kravene i din drift, og som kan guide dig gennem hele processen. Vores salgseksperter står til rådighed for at hjælpe med at designe det optimale layout til din drift.

Udforsk vores udvalg af plukketruck >>

Populære artikler