6 tips til at effektivisere materialehåndtering i køle- og frysehuse

Picture of Stellan Hansen

Stellan Hansen |

Læsetid: 8 minutter

Automatisering , Rådgivning , AGV , Guides

En af de primære udfordringer i kolde omgivelser er at opretholde den rigtige temperatur for de opbevarede produkter og samtidig at holde omkostningerne nede. Og dette skal gøres, uden at driften af truckene bliver forringet. Andre udfordringer kan være optimering af batterikapacitet, minimering af spild samt problemer med kondens. For at løse disse generelle problemer har vi samlet nogle tips til optimering af driften.

1. Brug det rigtige udstyr

Pålideligt, hurtigt og manøvredygtigt materialehåndteringsudstyr giver et jævnt vareflow, så de friske varer ikke fordærves. Materialehåndtering i køle- og frysehuse er meget krævende, og temperaturer under frysepunktet kan påvirke dine trucks. Vi anbefaler derfor brug af specifikke trucks med specialudstyr (lavtemperaturolie, aksler i rustfrit stål osv.) i frysehuse for at undgå havari og for høje reparationsomkostninger. Endvidere kan medarbejderne gennem en kontrol før brug sikre sig, at udstyret er klar til opgaven, så der ikke spildes dyrebar tid i frysehuset.

2. Udnyt pladsen

Plads er dyrt i køle- og frysehuse. Derfor skal du optimere pladsudnyttelsen og opbevaringen. Det kan du gøre ved at vælge lagrings-løsninger, der udnytter volumen på dit lager bedst muligt. Eksempelvis optimerer automatiserede shuttles pladsudnyttelsen, med høj kapacitet og et minimalt antal medarbejdere i frysehuset.

 

3. Overvej nye energiløsninger

Vidste du, at lithium-ion batterier nærmest ikke taber effekten i frysehuse, og at de har en energieffektivitet, som er næsten 30 % højere end blysyrebatteriers? Dette giver lang driftstid, og kombineret med muligheden for at oplade løbende inde i frysehuset takket være vores løsning med batterivarmer, gør det truckene i stand til at køre med konstant høj ydelse i hele arbejdstiden.

4. Sørg for et komfortabelt arbejdsmiljø

Ud over hensigtsmæssig beklædning øges produktiviteten også med pålideligt udstyr med intuitiv betjening, som holder medarbejderne varme i de kolde omgivelser. Reach trucks med opvarmet kabine kan f.eks. være med til øge medarbejdernes sundhed og sikkerhed. De ekstra omkostninger til opvarmede kabiner tjenes hurtigt ind igen, da produktiviteten forbliver høj i hele arbejdstiden på grund af medarbejdernes øgede komfort og de færre pauser. Der holdes almindeligvis flere pauser i kolde områder, hvilket typisk giver et produktionstab på 10–15 %.

TMHDK_Køle--og-frysehus

5. Overvej automatiske A/B løsninger til gentagne opgaver

En måde at reducere antallet af medarbejdere i kolde områder er at automatisere visse processer. Brug af automatiserede lagertrucks til automatiseret palletransport eller oplagring kan indfases trinvist. Medarbejderne kan i stedet udføre andre opgaver, hvor de ikke udsættes for de barske arbejdsbetingelser.

6. Rettidig vedligeholdelse

Arbejdet i kolde og våde omgivelser belaster dine trucks betydeligt. Adgang til kompetente serviceteknikere og originale reservedele er vigtigt for at holde din virksomhed i gang døgnet rundt. Med vores intelligente trucks hjælper vi dig med dette, med brug af data via telematik, som effektiviserer vedligeholdelsen af dine gaffeltrucks. Vi anbefaler altid, at du får lavet en serviceplan, især ved arbejde med gaffeltrucks under krævende betingelser såsom i frysehuse.

Læs mere om løsninger til Køle- og frysehuse

Få mere at vide om fordelene ved lithium-ion batterier

Populære artikler